Ερώτηση Γεωργιάδη στη Βουλή για δυο νέες εκπομπές της ΕΡΤ

Advertisement

 

Στοιχεία για την έγκριση δαπάνης από την ΕΡΤ για δύο νέες τηλεοπτικές εκπομπές, ζητεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Πρόκειται για συνολική δαπάνη ύψους 192.005 ευρώ από την ΕΡΤ ΑΕ και όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, η πρώτη εκπομπή θα έχει τον τίτλο «ΕΠΩΝΥΜΩΣ», είναι εσωτερική παραγωγή και έχει παρουσιαστή τον κ. Βασίλειο Ταλαμάγκα, γενικό συντονιστή του Τομέα Ειδήσεων της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ. Για την προβολή των 24 επεισοδίων της συγκεκριμένης εκπομπής, η σχετική δαπάνη ανέρχεται στα 89.258 ευρώ πλέον ΦΠΑ και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ του οικονομικού έτους 2016 και 2017.

Η δεύτερη εκπομπή είναι εσωτερικής παραγωγής, 35 επεισοδίων, με τίτλο «FOCUS», με δαπάνη ύψους 102.747 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2016 και 2017 της Γενικής Διεύθυνσης Ενημέρωσης της ΕΡΤ ΑΕ. Παρουσιαστής της εμφανίζεται ο κ. Πάνος Χαρίτος. Ενώ, όμως, η απόφαση για την εκπομπή αυτή έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια», δεν είναι επισυναπτόμενο, ούτε το αναλυτικό κοστολόγιό της, ούτε το Πρακτικό Επιτροπής Κοστολογίου, παρά το γεγονός ότι αναφέρονται ως συνημμένα στην απόφαση, αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει αν ο κ. Ταλαμάγκας θα αμείβεται και για τις δυο θέσεις, ήτοι ως γενικός συντονιστής του Τομέα Ειδήσεων της ΕΡΤ και ως παρουσιαστής της παραπάνω εκπομπής «ΕΠΩΝΥΜΩΣ».

 

Advertisement

 

 

Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

-Αν ο κ. Χαρίτος θα αμείβεται για την παρουσίαση της εκπομπής «FOCUS».

-Αν υπάρχουν ανάλογες αμοιβές για τέτοιου είδους εκπομπές στην ΕΡΤ. Επιπλέον, ζητείται να κατατεθούν στη Βουλή τα αναλυτικά κοστολόγια των δύο εκπομπών, καθώς και οι εισηγήσεις της επιτροπής προγράμματος, που να τεκμηριώνουν τις ανάγκες του προγράμματος που θα καλύπτονται από τις δυο εκπομπές.

ΠΗΓΗ | newsbeast.gr

 

Download Full Premium themes - Chech Here

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365.ro